dissabte, 11 de gener del 2014

Pebrots del piquillo farcits de marisc

El maridatge del gust de gambes, llamàntol i cranc amb el dels pebrots no pot ser més encertat, fins i tot des del punt de vista estètic.

Això és la proposta d'aquesta recepta basada en la del blogger Carlos Dube, un dels blogs que tinc com a referència tant pel que s'hi cuina com sobretot pel relat que se'n fa.

En el meu cas,  he utilitzat pebrots enllaunats sencers i els he farcit amb una crema que ja tenia preparada gràcies a l'aprofitament de les sobres del marisc nadalenc, tal com apuntava en el post anterior de la crema de marisc. Els pebrots eren bàsics de supermercat (Lidl) i, tot i que no desmereixen, sí penso que quan torni a farcir pebrots, miraré de donar un salt de qualitat amb uns bons pebrots de Lodosa, francament més gustosos i carnosos.

L'elaboració de la recepta no resulta complicat. Ben al contrari, un cop tenim el farcit, res més senzill que agafar amb una mà el pebrot, pressionar-lo lleugerament perquè s'obri, i farcir-lo fins al final amb una cullera petita de cafè. 

En menjar-los, he comprovat que és essencial la salseta per napar els pebrots un cop farcits perquè aporta un regust boníssim. Per a aquesta salsa, necessitem mitja ceba tallada en brunoise, que saltegem amb una nou de mantega durant un parell de minuts a la paella. A continuació, hi afegim algun pebrot que haurem reservat i una cullerada sopera del suc de la conserva dels pebrots. Hi donem un parell de voltes i hi incorporem llet evaporada o nata de cuinar, en la mida que veiem que requereixi la nostra preparació. Abaixem el foc, tastem, ajustem de sal i pebre, i deixem que redueixi fins obtenir la textura desitjada.

Finalment, triturem aquesta salsa que ens quedarà de color taronja i brillant, molt vistós, i la vessem sobre els nostres piquillos.

Podem emplatar sobre cassoleta de fang i, si es vol, donar un toc de forn per socarrimar una mica la superfície dels pebrots i lleugerament la salsa. Jo no ho vaig fer però la propera vegada ho provaré.

És molt aconsellable tenir pa a mà per anar-hi sucant. Aquesta salsa és tan bona com els mateixos pebrots.

Salut!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada