diumenge, 2 de febrer del 2014

Curs d'iniciació al tast de vins a Cal Feru (Sant Sadurní d'Anoia, Alt Penedès)

La setmana passada vaig tenir l'ocasió de baixar fins a Cal Feru (Sant Sadurní d'Anoia) per participar en un curs d'iniciació al tast de vins que s'hi organitzava. 


Aquesta enobotiga és molt dinàmica i constantment programa tasts guiats, maridatges o fins i tot tallers d'elaboració de tapes, sushi, etc. A més, l'establiment cuida bé la imatge i ofereix nombroses referències de vins i caves, sobretot del país.



El curs, que es va allargar tres hores, fou d'allò més interessant. Després d'una breu introducció a la història i la cultura del vi, de mica en mica la desena d'alumnes, de la mà d'un enòleg professional, ens vam endinsar en les particularitats de cada vi. Així, vam entrenar els sentits per captar-ne tant essència com fos possible des de la fase visual fins a la tàctil en boca, passant és clar per la del nas.

Els vins, tastats a cegues, varen ser:
- Torelló - Malvarel·lo 2013. Penedès.
- Gramona - Xarel·lo 2012. Penedès.
- Vilarnau- Rosat 2013. Penedès.
- Heretat Mont Rubí - Black 2013. Penedès.
- Àrid Vins - Àrid 2010. Priorat.

Començant pels dos primers blancs - jove el primer, fermentat en bóta el segon -, seguint pel rosat i acabant amb els dos negres - jove de marceració carbònica parcial el primer, criança en bóta el segon - vam tenir una bona representació de vins que ens va permetre comparar-ne les característiques. El color més o menys accentuat, la llàgrima i el cos en copa, les aromes, el primer impacte, el regust final... delataven les particularitats de cadascun dels vins tastats i ens en parlaven de l'origen, varietat, procés de vinificació, etc. Des de la senzillesa i frescor dels joves fins a la major complexitat i postgust o fins i tot intensitat sobretot en el cas de l'Àrid. 

Personalment, el Gramona i aquest Àrid són els que més em van agradar.



(Data del curs: 25 de gener de 2014)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada