dimarts, 25 de març del 2014

Bescuit de poma ràpid al microones

De vegades, quan anem justets de temps però no volem renunciar a cuinar nosaltres mateixos els nostres dolços, convé recórrer a receptes fàcils i ràpides que donin un resultat suficientment bo com per obtenir el següent bescuit de poma.



A més, aquest que avui presentem és d'aquells versàtils que tant es pot menjar per esmorzar, com per a postres del dinar o fins i tot per berenar. S'adapta prou bé a tots aquests moments. Veureu que queda esponjós, suau, gens empalagós i prou delicat en boca.

Comencem pels ingredients. Només ens cal:

- 3 ous (M)
- 125g de sucre
- 1 raig de llet (3 cullerades, aprox.)
- 125g de mantega fosa
- 100g de farina
- Mig sobre d'impulsor
- 3 o 4 pomes, pelades i tallades a rodelles primes.
- Caramel líquid

Elaboració:

Bufar i fer ampolles: 

El primer que cal fer, és batre els ous amb el sucre i la llet. Després, ja podem afegir-hi la mantega fosa i, a continuació, la barreja de la farina i l'impulsor tamisats.

Aleshores, cal barrejar (manualment amb les barilles serà suficient) aquesta massa fins que ens quedi bastant espessa i amb tots els ingredients ben incorporats i integrats.

Preparem el motlle, que ha de poder anar al microones i ha de ser prou alt perquè hem de tenir en compte que el bescuit pujarà bastant. El pintem amb un xic de mantega i amb una mica de caramel líquid a la base, que també es pot fer fàcilment a casa, més bo que no pas el que podem trobar a qualsevol supermercat. 

Sobre el caramel, situem una primera filera de poma. Sobre aquesta, vessem una bona quantitat de la massa que ja tenim preparada. Hi posem a sobre una altra filera de poma, una altra de massa i, finalment, una altra de poma. De fet, la distribució massa - poma, cadascú que la faci com més li plagui.

Ja podem coure el bescuit: segons com sigui el motlle, i segons la potència del microones, haurem de preveure més o menys estona. En el meu cas, 10 minuts a màxima potència (crec que són uns 700w).

Passat aquest temps, punxem el bescuit per comprovar la cocció i el deixem reposar i refredar una mica abans de desmotllar.

I au, a anar menjant, que n'hi ha unes quantes racions. Per cert, tebi, és una bona opció per tastar-lo.

Suggeriment: el bescuit, acompanyat d'un petit coulant de xocolata i gelat de vainilla


Salut!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada