dimarts, 14 d’octubre del 2014

Figues a l'Oporto (conserva)

Aquí una recepta de fons de rebost, de conserva, molt probablement per acompanyar en alguna ocasió alguna planxada de carn, algun foie fresc o foie gras... o també algunes postres com ara un mató o un gelat de vainilla... Recordo com a especialment memorable el platet de recuit amb figues que em serviren per postres al Restaurant Païssa de l'Avi (Fontanilles) (aquí, el post corresponent). No sé si estaven més bones les figues o el recuit!



Paga la pena aprofitar i comprar ara les figues (o collir-les. De fet, aquestes, són les que em quedaven de l'escapada al Tarn, on en vaig collir 3kg aproximadament) abans no se'n passi la temporada.




Ingredients:

- 24 figues
- 150g de sucre
- 250g de vi d'Oporto



Elaboració:

No pot ser més senzill. En un cassó al foc introduïm l'Oporto i el sucre i removem fins que aquest es dilueixi. Quan bulli, afegim les figues que haurem punxat amb un escuradents un parell de cops, de banda a banda, i les escaldem un parell de minuts o en fem una lleu cocció a l'anglesa d'uns minuts més si són massa verdes fins estovar-les.



Les reservem i mantenim l'Oporto al foc fins aque adquireixi la consistència de xarop que més ens interessi.





Per acabar, aboquem figues i Oporto en un pot, el tanquem i el desem cap per vall per fer-ne el buit amb l'objectiu d'allargar-ne la conservació.

Només restarà que arribi l'ocasió en forma de plat perfecte per treure-les del pot i emplatar-les. Poden arribar a donar molt de joc a cuina i a taula...

Salut!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada