dimarts, 20 de gener del 2015

Choux de salmó fumat amb salsa d'anet, mostassa i mel

Avui presento una recepta delicada, vistosa, perfecte com a entrant lleuger: es tracta d'una mena de petites profiteroles salades, fetes per tant amb el procediment de la massa escaldada, de la mateixa família que els xurros, els bunyols o les lioneses. Les farcirem de salmó fumat barrejat amb formatge fresc, i ho potenciarem encara més salsejant amb la salsa que tan bé li va al salmó, a base d'anet, mostassa i mel.

Ingredients:

Per a la pasta choux a l'anet:

- 250ml d'aigua
- 100g de mantega
- 150g de farina fluixa tamissada
- 1 cullerada de cafè de sal
- 1 cullerada de cafè de sucre
- Anet fresc picat
- 40g de parmesà
- 4 ous (aprox.)

Per al farcit:

- 50g de tàperes picades
- 200g de salmó fumat picat
- 250g de formatge tipus crema
- Anet fresc picat
- Pebre negre

Per a la salsa d'anet:

- 150g d'oli d'oliva
- 150g d'oli de girasol
- 1 ou
- 2 cullerades soperes de mostassa
- 1 cullerada sopera de mel
- Anet fresc picat

Elaboració:

Primerament, preparem la pasta. Hem de posar a bullir l'aigua amb la mantega, la sal i el sucre. Tan bon punt arrenqui el bull, retirem del foc i hi afegim tot d'una la farina i removem amb una cullera de fusta fins que la massa es desenganxi de les parets de l'olla. Escalfem un minut sense que arribi a bullir perquè la farina s'acabi de cuinar. Estarà fet quan la pasta es comenci a agafar a la base de l'olla.





Passem la massa a un bol, la deixem refredar a 40º i hi afegim els ous d'un en un fins que cadascun d'aquests s'integri perfectament a la massa. Finalment, hi afegirem l'anet i el parmesà. És aconsellable que, a partir del tercer ou, els anem afegint batuts i de mica en mica perquè tal vegada no caldrà afegir-lo sencer, depenent de com estigui la nostra massa. Necessitem que quedi, quant a consistència, a punt de bec d'ànec.






Quan la tinguem així, posem la massa en una màniga pastissera amb boqueta estrellada del número 9-10. Fem les lioneses sobre la safata de forn amb paper sulfuritzat les pintem amb ou batut i les coem al forn a 200º sense ventilador durant 10 minuts fins que creixin. Aleshores, baixem el forn a 180º i coem durant 20 minuts més.




Per al farcit, només hem de barrejar tots els ingredients i rectificar de sal i pebre. Partim les lioneses per la meitat i les farcim amb aquesta mena de mousse que ens haurà quedat d'haver barrejat el salmó amb el formatge.





Per a la salsa d'anet, simplement hem de fer una mahonesa i, un cop la tinguem, afegir-hi la resta d'ingredients i corregir de sal.



Emplatar amb una petita base de salsa per no humitejar excessivament la pasta choux i a gaudir de valent d'aquest entrant.




Altres plats del taller del 13 de gener de 2015 a càrrec de l'Olga:

Mandonguilles amb sípia
Bundt cake de torró de xicona

Bundt cake de xixona sobre crema anglesa

Salut!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada