dilluns, 2 de març del 2015

Restaurant Mams Espai Gastroanímic (Arbúcies, La Selva, Girona)

Un bon dia de fred i neu, tot sortint contents de la visita al celler Abadal, enfilàrem l'Eix cap a Arbúcies i en mitja hora clavadeta ens hi vàrem arribar, ja amb gana, i sota la neu que començava a fer tot just acte de presència davant la porta mateix del restaurant.

Teníem ganes de tastar una cuina que prevéiem divertida, creativa, diferent. I així ho va ser, a més, evidentment, de bona. 

A més, la sala és d'estil modern, desenfadat, força còmode i ample, i el servei força ràpid i eficient. 



Vam xalar d'allò més de la cuina del Mams i, tal com diu el seu "slògan" a la targeta de visita, "la felicitat és a l'interior". Sí, tot dinant, i en sortir, els nostres paladars i panxes van viure moments de felicitat evident.





Aquesta felicitat es va materialitzar en un petit menú degustació a base de:

- Carpaccio de salmó. Sí, entra pels ulls fàcilment i no és queda curt per boca. Estava boníssim, fresc, esclatant.



- Choux amb brandada de bacallà. La massa bona però la brandada... superior, de les més bones en textura i gust que mai he pogut tastar. Molt destacable!



- Gratèn de patata amb salsa de ciurenys. És literalment un mos però de gust molt suau i sobretot sedòs, cremòs i amb presència evident dels bolets.



- Croquetes de pollastre amb cruixent de pell de pollastre. Estaven bones però no en destacaria res en particular.



- Mandonguilles amb salsa de bolets. Presentació atractiva, no tant com el seu gust, realment molt aconseguit, en unes mandonguilles que per al meu gust estaven ben al punt.



- Arròs amb bolets, gambes i aire de gambes. Aquest va ser per a mi el plat de l'àpat per la combinació mar i muntanya dels dos productes principals, per la cocció de l'arròs i, per sobre de tot, pel gust extraordinari del producte. De traca i mocador. Bona ració però sabia realment greu que s'acabés.



- Escuma de vainilla amb fruits vermells. Bona opció per desengreixar i ajudar a tirar avall.



Per beure, un Petit Clot dels Oms 12 negre, de Finca Ca n'Estella (D.O. Penedès), cabernet i merlot. Amb un petit pas per fusta, ens va semblar força correcte i, fet i fet, no en va quedar ni gota.


En definitiva, moments de felicitat a taula a partir d'un menú curt però prou variat, sorprenent i amb puntes de traca i mocador com la de l'arròs. Qualificaria l'àpat, fins i tot, de divertit, un valor a taula a tenir en compte que fa que, en sortir, pensis que el Mams és d'aquells llocs repetibles i a tenir en compte quan passem de nou pels dominis del Montseny.

Salut!

(Data de l'àpat: 1 de febrer de 2015)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada