dilluns, 9 de març del 2015

Restaurant Ollerías (Deza, Sòria, Castella i Lleó)

El segon àpat per terres sorianes, encara sota els efectes de la neu i el fred, ens va portar fins a Deza. En aquesta ocasió, ja teníem la reserva feta, concretament via Restopolitan. Era la primera ocasió que anàvema utilitzar aquesta targeta especialitzada en restaurants i el cert és que vam quedar força contents. Pel que sembla, el mal inici gastronòmic de 2015 s'està redreçant!



És un lloc d'aquells, tant el poble com el mateix restaurant, que no hi vas si no és perquè hi vols dinar i, per tant, esperes i desitges fer-ho bé i a gust. D'entrada, sembla el típic i tòpic bar del poble sorollós, de barra, amb quatre pintxos mal endreçants i avis que hi passen l'estona. Però, més enllà d'això, és també un restaurant amb cops amagats de qualitat i de bon servei a càrrec del cuiner i alhora cambrer Michel, que ens va atendre i sorprendre molt més del que ens imaginàvem.



Per començar:

- Unes olives i una mica (força) de pa per anar obrint la gana (que ja estava feta, per variar)





Primers:

- Llenties guisades amb cua de porc. Ai com vaig gaudir, novament, d'un plat de cullera. Estaven ben bones, i la cua havia deixat anar tota la seva substància en el brou, que tenia la textura ideal per a mi. Sense excessos de greix. Lleugeres i saboroses. I calentones! De nou, com el dia abans, no vam poder tastar d'altres plats de primer perquè els dos hi vam anar de cap al de cullera.



Segons:

- Entrecot de vedella. Peça enorme, cuinada al punt que vam sol·licitar. Brutal!





- Conill amb bolets. Estava realment bo però no era tan brutal! com l'entrecot.



- Per compartir, una amanida de la qual no vam deixar ni una sola engruna. Se'ns va posar d'allò més bé.



Encara hom vam rematar amb unes postres a base d'una petita però "resultona" tarta de la casa, no recordo de què era.



En fi, que ens hi vam posar les botes.

Per beure, vi negre D.O. Ribera del Duero: Picón del Rey, tinto roble 2013. Ens va agradar força i tampoc en va quedar ni gota!




Un cafè per tirar avall i un suggeriment final per tornar algun cap de setmana d'aquests en ocasió de les jornades de la matança del porc, on prepararan un pack d'allotjament i menú que promet. Que no ens ho diguin dues vegades, que ens hi plantarem... Fet i fet, 5 hores - 5 hores i mitja des de Barcelona...

Tot plegat, vam sortir per només 10 euros per barba i ben satisfets.

Salut!

(Data de l'àpat: dissabte, 7 de febrer de 2015)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada