dimecres, 29 d’abril del 2015

Llaminera (solomillo) de porc Wellington

A aquest plat li tenia ganes de fa temps, tant de menjar-lo com de cuinar-lo. I tan bon punt he tingut ocasió, ara fa quatre dies, no l'he deixada escapar. I bé, sí, ha satisfet les expectatives creades. El plat resultant és vistós, pot fer de festa i, el més important, és ben bo: carn tendra, conjunt gustós, queixalada cruixent... Bon plat i no pas gaire complicat.

Ingredients:



- 2 llamineres de porc
- 2 cebes ciselée
- 2 dents d'all ciselée
- Farigola
- Llorer
- 500g de xampinyons picats
- 4 cullerades soperes de nata
- 4 creps de cibulet
- 8 làmines de pernil serrà
- 2 làmines de pasta de full
- 1 ou batut, amb sal i una mica de sucre per pintar
- Mostassa

Per a la crep:
- 4 ous
- 150g de farina
- 200ml de llet
- 1 cullerada sopera de cibulet fresc picat

Elaboració:

Comencem per la crep. Posem tots els ingredients excepte el cibulet en el got de la túrmix i els triturem no més de 30 minuts perquè no volem que es desenvolupi el gluten (les creps quedarien gomosess, xicloses). Hi afegim el cibulet picat i rectifiquem de sal. Deixem reposar 30 minuts i fem les creps.







Hem de fer una duxelle: sofregim la ceba, hi afegim l'all, la farigola i el llorer. Hi incorporem els bolets, sofregim de nou i hi afegim la nata líquida, que deixarem reduir. Escorrem bé perquè ens ha de quedar ben seca. La necessitem seca i refredada perquè es pugui combinar bé amb la pasta de full sense fer-la malbé.





D'altra banda, hem de daurar els filets de porc, que haurem salpebrat prèviament. Els retirem del foc i els deixem reposar. També els pintem, amb l'ajuda d'una brotxa, amb mostassa. Reservem i deixem refredar.





Ara és el moment de muntar el Wellington. Disposem dos creps superposades sobre una superfície llisa coberta amb prou extensió de paper film estès. Estenem per sobre la duxelle i, per sobre d'aquesta, el pernil. Per acabar, al damunt, el rellom. Salpebrem i tanquem ajudant-los del paper film, tenint cura que les juntes quedin a la banda de sota. Deixem refredar 10 minuts en nevera.






Mentrestant, estenem la pasta de full, no gaire fina. En pintem les vores amb ou, situem la crep del rellom a sobre, salpebrem i tanquem amb les juntes per la banda de sota. És important que tornem a refredar tot el conjunt durant 10 minuts en nevera o 5 en congelador perquè la pasta de full, com més freda, més pujarà.

Pintem de nou amb ou i fem unes incisions a cadas costat amb la punta d'un ganivet perquè la pasta de full respiri i no es saturi d'humitat. Finalment, espolvoregem una mica de sal maldon per sobre.




Per acabar, enfornem a 200º durant 30 minuts o fins que tinguem 62º de temperatura a cor de producte.



I a gaudir de valent d'aquesta llaminera de porc, que quedarà un punt rosadet per dins i que podem acompanyar, al plat, amb una mica de confitura de fruita vermella, per exemple.




Salut!

(2 de desembre de 2014)
(Recepta original de la professora xef Olga)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada