diumenge, 10 de maig del 2015

Braç de gitano

Partim de la base de la recepta de la planxa de pa de pessic genovès: aquí, la recepta.

Mentre s'acaba d'enfornar el pa de pessic, preparem un paper de forn amb una capa fina de sucre llustre, sobre el qual estirarem la nostra planxa de pa de pessic encara calent però donant-li la volta. Per tant, la part que tocarà el paper ensucrat serà la part externa mentre que l'altra, més esponjosa, serà la interna.







Enrotllem amb l'ajuda del mateix paper del sucre sense apretar massa. I el portem a refredar, ja embolicat d'aquesta manera.

Mentrestant, podem preparar el nostre xarop d'hidratació per tal que el nostre braç acabi de tenir una textura idònia. Hem de preparar un almívar posant a infusionar 100g d'aigua, 100g de sucre, 30g de mel, 25g de rom i una branca de canyella i de vainilla, que poden ser reutilitzades.




Aleshores, un cop fred el pa de pessic embolicat, el tornem a estendre i l'empapem amb el nostre xarop. Després el farcim amb el que volguem (nata, crema pastissera, trufa, chiboust...), tornem a enrotllar en forma de braç i reservem en fred de nevera fins al moment de servir-lo i gaudir-lo.







Salut!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada