dilluns, 29 de juny del 2015

Primera edició de Cavanight Barcelona


Divendres passat, al vespre, vam tenir la sort de poder gaudir de la primera edició de la Cavanight Barcelona, celebrada al vespre-nit al One Ocean Club, situat al Moll de la Barceloneta. El dia, la llum, la posta de sol entre els velers, no podia ser un marc més idoni per a un esdeveniment en què l'autèntic protagonista eren els vins tranquils espumosos del país.




N'hi havia un total de 64 caves per tastar i 3 cocktails... Ja ens agraden, ja, les bombolles. De fet, en som tastaolletes però d'aquí a aconseguir tastar tot el que s'hi exposava, n'hi havia un tret, i dos, i tres. En devíem tastar uns 10 aproximadament, i dos cocktails. Uns més clàssics, d'altres més sorprenents,.. És la màgia del vins, que cada elaborador crea diferents propostes jugant amb diferents varietats i temps de criança, etc. Uns aporten més o menys fruita, acidesa, frescor, bombolles més o menys grans i concentrades, n'hi ha de rosats, n'hi ha blancs de més o menys to...

cocktail de cava pink&mint

I, és clar, amb tanta beguda de la bona, amb tant de cava presentat, entès i servit com a beguda gastronòmica, no podia arribar sinó acompanyat de deliciosos tastets de menjar que anaven desfilant per tot el One Ocean Club barceloní quan les darreres notes de claror al cel s'amagaven rere Montjuïc. A més, val a dir que calia fer una mica de coixí a l'estòmac per fer-lo capaç de rebre tanta bombolla.



Caves Can Descregut i Giró del Gorner (rosat)
Per començar, uns tastets freds de magret d'ànec. A continuació, diferents peces de sushi i també culleretes de cebiche, molt addictives. No n'havia menjat mai amb cava i la veritat és que es va revelar com a un maridatge força interessant.





Després va ser el torn dels tastets calents: uns minientrepans d'hamburguesa amb ceba i formatge i uns pintxos de vedella amb chimichurri que acabaven d'arrodonir la nit. També els vam saber maridar prou bé amb els diferents caves, per bé que em quedo especialment amb el matrimoni entre el cava i el sushi i el cebiche.





Ja estàvem plens de bombolles i de menjar però encara hauríem fet un petit espai a la panxa per a alguna proposta dolça que donàvem per fet que arribaria però no ho va acabar fent.

Deixo algunes fotografies més de l'event:




Cava gran reserva A. Vilamajó 2010. Per a mi, la troballa del Cavanight
cocktail de cava amb pinya







Detall de l'ampolla commemorativa del Cavanight

Salut i esperem que es repeteixi l'any vinent!

(19 de juny de 2015)












Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada