dilluns, 15 de juny del 2015

Restaurant És Andorra de l'Hotel Park Andorra (Andorra la Vella, Andorra)

Vaig tenir la potra de guanyar un àpat en aquest restaurant en ocasió de les jornades Andorra a Taula, que promocionen el turisme gastronòmic del país veí dels Pirineus, així com els productes de proximitat. Enguany, el producte que havia de vertebrar cadascun dels menús dels diferents restaurants de les jornades, era la mel.





Vam anar al restaurant gastronòmic anomenat És Andora, i que se situa dins de l'hotel de cinc estrelles Andorra Park Hotel. Realment, un edifici i unes sales elegantíssimes, igual que el Restaurant, caracteritzat per ser força espaiós, i molt, molt ample, amb unes immenses taules rodones, sobretot quan només érem dos els que hi vam seure.







El servei de sala, bastant fred i distant, però correcte. Prefereixo més la discreció que no pas la presència i intervenció constant del cambrer.

Bé, anem al gra. Per la nostra taula van anar desfilant les següents delícies:



Per començar, ens van servir una copa que vam poder triar, gentilesa de la casa. Jo vaig anar de cap a un Pura Vida (D.O. Costers del Segre), de Cellers Underground. Em va semblar excel·lent per obrir l'àpat. És un D.O. Costers del Segre, de Cellers Underground, amb les varietats Chardonnay i Macabeu. És d'aquells blancs corpulents, ben aromàtics, complexos i greixosos, que ha estat macerant també sobre lies. Em va encantar!



- Aperitiu de la casa. Era una gamba roja amb reducció del seu suc i pa d'all. Mos petit però esclatant de frescor i de gust.




- Caneló de mel amb bonítol i tomàquet confitat. Sensacional el farcit i molt bona la presentació. És ben original que el caneló estigui fet amb la mel gràcies a algun element gelatinitzant però el gust de mel era pràcticament imperceptible.


- Amanida de cítrics amb escuma de mel. Bona, refrescant, amb producte de primera, que incloïa làmines d'algun peix, que crec que era sípia.


- Bacallà de favetes i aire de mel. Fantàstic tant el bacallà com les favetes, que s'acompanyaven molt bé l'un a l'altre. Ara bé, de nou, la presència de la mel, queda força en segon pla donat el seu gust massa poc accentuat.


- Costelles de porc amb "migas" de sobrassada i mel. Boníssimes i tendres, per bé que les "migas" quedaven una mica en segon pla més enllà de l'aportació cruixent.


- Recuit de Fonteta amb garrapinyats de mel i fruits vermells. Per acabar l'àpat, unes postres vistoses i lleugeres i amb un producte tradicional com el recuit, que estava prou bo. Aquí, la mel, sí era més present ja que estava sense manipular.



Ens van veure amb cara que ens sabia greu que allò s'acabés i ens van portar encara uns petit fours per acabar d'arrodonir aquell àpat. Eren unes petites galetes variades, sobretot a base de fruita seca. El cert és que tenien un punt addictiu...

Hi havia servei de pa de diferents tipus, tots artesans i força bons, per amanir un oli excel·lent com el que més: un verge extra Clos Mogador dels Germans Barbier. No cal que hi vam anar sucant-hi pa com si no hi hagués demà.



Per beure, davant de preus bastant pujats, vam optar per un vi rosat Aurora, de Juvé i Camps, que ens va agradar força i va acompanyar bastant bé tot l'àpat. De la D.O. Penedès, es tracta d'un vi jove i fresc, cupatge de Pinot Noir, Xarel·lo i Syrah.



Bé, un àpat que ens va encantar i que recordarem.

Salut!

(Data de l'àpat: dissabte, 30 de maig de 2015)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada