dijous, 20 d’agost del 2015

Minestra (menestra) de verdures

Una manera clàssica i tradicional manera de menjar les verdures, sobretot al nord, és en forma de minestra. Cada ingredient s'acostuma a cuinar respectant els seus temps i mètodes de cocció òptims, i després s'integren tots a la mateixa cassola on s'elabora un senzill sofregit.

Ingredients:

- Cols de brussel·les
- Alls tendres
- Espàrrecs de marge
- Ceba
- Pastanaga
- Bolets
- Tomàquet triturat
- Pernil salat
- Pebre vermell dolç
- Vi blanc
- Nyora
- Farina
- Brou / aigua

Elaboració:

Coem al vapor (en el meu cas, forn 100% vapor a 96º) durant una mitja hora aproximadament les cols de brussel·les, els troncs dels espàrrecs verds i les pastanagues.

Mentrestant, posem una paella al foc on sofregim els alls tendres laminats i les puntes dels espàrrecs verds, Hi afegim el pernil, la ceba i la pastanaga tallades ben petites, que seran la base del nostre sofregit per a la minestra.

A continuació, hi podem posar els xampinyons, els hi donem quatre voltes, el tomàquet triturat i deixem reduir.

Ara ja podem posar el pebre vermell i el vi blanc. Quan evapori, hi introduïm la carn de nyora.

Arribats a aquest punt, fem un singer amb la farina (hi posem una mica per sobre del sofregit), removem i finalment mullem amb brou de verdures o aigua de cocció de les mateixes verdures si les hem cuit a l'anglesa.

Posem totes les verdures dins del sofregit amb el brou perquè s'acabin de coure i s'integrin tots els gustos, tenint sempre en compte l'ordre de més dur a més tou dels ingredients. Es tracta d'una cocció final de tot just 3 o 4 minuts, durant els quals la preparació anirà reduint per efecte de l'evaporació i de la farina que havíem utilitzat.

Finalment, emplatem i tenim un plat de verdures boníssim i per sucar-hi pa.



Salut!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada