dimecres, 30 de setembre del 2015

Massa de pizza (flonja i cruixent alhora)

Presento una altra versió de massa de pizza, tal vegada, de moment, la que més bons resultats ens ha donat:

Ingredients (per a unes 3 racions generoses):

- 100ml aigua
- 150g farina de força
- Un quart de culleradeta de sal
- 10g de llevat fresc
- 7g d'oli d'oliva verge

Elaboració:

En un bol, desfem el llevat amb la farina. Hi afegim en un costat la sal. Al mig, en un "volcà", l'oli i l'aigua, de mica en mica, sota demanda.

Quan ja es formi una bola que es separi de les parets del bol, comencem a treballar la massa sobre el marbre de la cuina, que anirem enfarinant una mica perquè no se'ns enganxi. Amassem durant aproximadament 15 minuts, i també retorcem la massa en forma de trena amb l'objectiu de refinar-la.

La tornem a posar dins del bol, tapem en drap, i la deixem llevar dins del forn apagat fins que dobli el volum. Trigarà uns 45 minuts.

Quan la tinguem així, la tornem a posar sobre el marbre una mica enfarinat, pressionem amb els punys suaument per desgasificar i procedim a estirar fins que quedi força prima. L'estirem sobre un paper de forn perquè sigui més fàcil de manipular.

Jo preescalfo el forn amb ventilador, escalfor només per la part de baix, a 220º. Farcim la pizza del que més ens agradi i enfornem fins aconseguir la cocció desitjada. Ens quedarà una pizza a mig camí entre tipus pa i tipus fina cruixent.

Francament excel·lent. Salut!






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada