divendres, 4 de desembre del 2015

Massa de pizza i coca per autòlisi

És una forma d'amassar sense amassar o, més ben dit, fent del repòs el millor mètode perquè la massa es treballi, s'autohidrati, per ella mateixa. Nosaltres simplement ens haurem de limitar a barrejar primer tots els sòlids, integrar-los amb els líquids, fer-ne plecs tres cops i calcular i respectar els temps de repòs.

Ingredients:

- 250g farina força
- 20g mantega
- 150g aigua (no tota)
- 5g llevat
- Sal
- 20g oli

Bol: farina, oli, mantega, llevat. Barrejar mínimament amb les mans amb moviments envolvents.
Afegim aigua. Removem a mà 20 segons.
Al marbre, 10 minuts de repòs.

Plegar-la sobre ella mateixa, 5 segons. 10 minuts repòs.
Plegar-la sobre ella mateixa. 5 segons. 10 minuts repòs.
Plegar-la sobre ella mateixa. 5 segons. 10 minuts repòs.


Forn: funció pizza (escalfor per baix), posició 2 (el segon començant per baix): 15 minuts a 200º.

La podem farcir abans o després, en funci dels ingredients que triem.

Exemple d'aplicació: la típica coca d'escalivada o recapte, exquisida.


Aquesta manera de fer és la que ensenya Daniel Jordà en aquest video: aquí l'enllaç.

I a gaudir. Salut!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada