És una forma d'amassar sense amassar o, més ben dit, fent del repòs el millor mètode perquè la massa es treballi, s'autohidrati, per ella mateixa. Nosaltres simplement ens haurem de limitar a barrejar primer tots els sòlids, integrar-los amb els líquids, fer-ne plecs tres cops i calcular i respectar els temps de repòs.
Ingredients:
- 250g farina força
- 20g mantega
- 150g aigua (no tota)
- 5g llevat
- Sal
- 20g oli
Bol: farina, oli, mantega, llevat. Barrejar mínimament amb les mans amb moviments envolvents.
Afegim aigua. Removem a mà 20 segons.
Al marbre, 10 minuts de repòs.
Plegar-la sobre ella mateixa, 5 segons. 10 minuts repòs.
Plegar-la sobre ella mateixa. 5 segons. 10 minuts repòs.
Plegar-la sobre ella mateixa. 5 segons. 10 minuts repòs.
Forn: funció pizza (escalfor per baix), posició 2 (el segon començant per baix): 15 minuts a 200º.
La podem farcir abans o després, en funci dels ingredients que triem.
Exemple d'aplicació: la típica coca d'escalivada o recapte, exquisida.
La podem farcir abans o després, en funci dels ingredients que triem.
Exemple d'aplicació: la típica coca d'escalivada o recapte, exquisida.
I a gaudir. Salut!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada