divendres, 1 de juliol del 2016

Visita a les Caves Vilarnau

Molt i molt agradable la visita guiada que ens van fer a Caves Vilarnau, uns dels més coneguts del Penedès i de la D.O.




Ubicació i instal·lacions magnífiques. Feia un dia de tardor assoleiada molt confortable, que acompanyava a fer un passeig exterior per les vinyes, on vam parlar de la història de Vilarnau, la filosofia, les varietats, el cicle vegetatiu de la vinya, etc.





De mica en mica ens anàvem acostant a l'interior, però abans vam veure els tancs inox exteriors, on es vinifica per separat variretat per varietat.



A l'interior, la màgia o transformació del most en un producte complex i bo com el vi i, en segona fermentació en ampolla, el cava.




Al marge d'explicacions tècniques, presentació de novetats que no deixen de ser picades d'ullet i retorn a costums del passat: l'ús del castanyer com a material on envellir el vi, i que dóna realment un caràcter diferent i especial al cava que passa per aquesta fusta.




Finalment, un tast per acabar de rematar un matí enoturístic al Penedès: quina joia de comarca!

- El Vilarnau Brut Nature Reserva. Macabeu, Parellada i Chardonnay. Destaca sobretot el seu component afruitat. Impacte de poma. Poca presència torrada.


- El Vilarnau Brut Nature Gran Reserva Vintage 2010. També amb Macabeu, Parellada i Chardonnay. Complexitat aromàtica. Aquí la fruita és ja més madura i sí es nota més un cert torrat.


- Rematemb amb el Vilarnau Brut Rose, a base de Trepat i Pinot Noir. Ben bé fruita vermella, molt agradable, que l'entenc ideal com a aperitiu i copes.


Una visita al Penedès d'allò més recomanable. Salut!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada