dimecres, 31 d’agost del 2016

Pebrots del piquillo farcits de caviar d'albergínia amb melva al te brasejada i figues

Un plat de temporada, d'estiu, perfecte per sopar o com a entrant lleuger, que refresca, alimenta prou i és nutricionalment bastant complet.. La combinació de gustos la trobo gairebé tan interessant com de textures, sobretot gràcies a l'albergínia, que és pur caramel.





Ingredients:

- albergínia escalivada (en el meu cas, amb xurrasquera)
- melva al te (aquí, la recepta)
- pebrots del piquillo
- figues
- coriandre
- festucs
- sal gruixuda
- oli d'oliva verge extra

Elaboració:

Pelem l'albergínia escalivada i l'esmicolem amb ganivet perquè no volem tant una pasta fina sinó grumollosa, que es noti un punt la textura de l'hortalissa. L'amanim amb una mica de coriandre i oli, tot i que s'hi fot afegir una escalunya confitada, all i fins i tot iogurt. Jo preferia no emmascarar gaire el producte principal.

Amb una cullera petita, farcim els pebrots, que els podem haver confitat prèviament en oli, amb una mica de sucre. Jo no ho he fet sinó que els he utilitzat directament sortits de la llauna.

Emplatat: posem una base de ruca i, a sobre, dos pebrots farcits, als quals els punxarem un dau de melva que marcarem tot just uns segons, i una fina làmina de figa.

Per acabar d'amanir el plat, podem posar sal gruixuda, un raig d'oli i quatre festucs esmicolats que ens donaran un bon color i el toc cruixent.




A gaudir d'un plat que podem menjar fred, tebi, o calent i que destaca tant pel gust bonsíssim de tots els ingredients, que s'integren molt bé, i sobretot per la melositat que li dóna l'albergínia preparada d'aquesta manera que els francesos acostumen a anomenar caviar d'aubergine.

Per beure, podem acompanyar amb un vi fresc i jove, de bona acidesa, com el Mas d'en Pol, de Xavier Clua (D.O. Terra Alta), a base de Garnatxa Blanca, Chardonnay i Sauvignon blanc), que ens vam endur del mateix celler, a Vilalba dels Arcs, quan el vàrem visitar (aquí ,el post).



Salut!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada