divendres, 9 de setembre del 2016

Piadina de verat en miso (Gyoden)



Des que ho vaig aprendre a cuinar (i tastar) de la mà de Miho Miyata, he incorporat aquest tipus d'elaboracions i ingredients a la cuina de casa perquè et transporten a d'altres latituds i perquè ofereixen uns gustos ben poc habituals i alhora molt bons i saludables.

Ingredients:



- 1 verat
- 1 porro
- Tros de gingebre
- 30g miso
- 15ml salsa soja
- 15g sucre
- 30ml sake
- 100ml aigua

Elaboració:

Amb el porro tallat a rodelles, el saltegem en una cassola antiadherent fins que es dauri una mica. Hi afegim el gingebre en ciselée i seguim saltejant, amb compte que no se'ns socarrimi.




El verat el desllomem i el tallem a trossos (3 per llom), i en treiem les espines. A la part de la pell, hi fem una creu amb la punta del ganivet.



Barregem els ingredients de la salsa miso (excepte el miso). Aleshores ho incorporem al sofregit de porro i gingebre, l'allarguem amb l'aigua i deixem fer xup-xup un parell de minuts. A darrera hora, hi afegim el miso, que ens haurà d'acabar de lligar la salsa i vigilem que no bulli gaire més per no perdre les propietats de la soja fermentada.




Per acabar, hi incorporem el verat i el deixem molt poca estona, la justa perquè se'ns cogui al punt, i cobrirem la cassola amb paper de forn amb xemeneia, a mode d'ofegat.




Deixem reposar 5 minuts fora del foc, encara tapat, i servim.

Si volem, per a alguns emplatats i receptes, part de la salsa la podem reduir en una reductora perquè ens agafi més cos i sigui més fàcil de menjar. Foc viu i que evapori tota l'aigua fins aconseguir la textura desitjada. Serà més potent de gust i amb textura de xarop, com quan reduïm qualsevol salsa com l'espanyola, a demi-glace o glace.

Idea de presentació: piadina (aquí, la recepta) de verat amb miso (salsa reduïda).


Una altra idea de presentació és més a mode d'entrepà, en pa tipus pita:



Salut!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada