divendres, 17 de març del 2017

Musclos amb salsa dels seus sucs al curry. Vi Sisquera (Cellers Tarroné, D.O. Terra Alta)

Una proposta d'entrant elegant que dóna una mica de joc als musclos a partir d'aquesta salsa en què s'aprofita l'aigua que deixen anar en cuinar-los al vapor.


Ingredients:

- 2 cebes tendres
- Vi blanc
- Curry en pols
- Llet de coco (opc.)
- Cilantre

Elaboració:

És molt senzill. D'una banda, obrim els musclos en una cassola al foc amb un petit raig de vi blanc. Tapem i tan bon punt s'obrin els n'anem treient. Reservem el líquid (aigua i vi) que tindrem a la cassola.

D'altra banda, fem la salsa de curry. Sofregim la ceba tendra en una mica d'oli. Hi afegim vi blanc i reduïm. Hi afegim l'aigua de cocció dels musclos.


Finalment, hi incorporem a la salsa 2 cullerades i mitja de curry i la llet de coco, si en volem. Triturem i passem pel xinès si la volem ben fina.




Servim sobre un llit senzill de ruca i canonges, que donaran color i contrastant un punt amargant al conjunt, que ens el refrescaran.


Acabem salsejant el conjunt amb la salsa de curry, que tindrà un gust d'aquesta espècie matisat també pel gust de mar dels musclos. Per sobre, arrodonim amb una mica de cilantre.


Maridem amb un habitual a casa nostra, el Sisquera, de Cellers Tarroné (D.O. Terra Alta, de Batea). Es tracta d'un vi blanc jove de Garnatxa Blanca i Macabeu, que vam conèixer de casulaitat un dia i que ara és un dels que més bebem a casa, setmanalment.. Té una gran relació qualitat preu. Jove, fresc, de bona acidesa, una bona companyia d'aquests musclos.



Salut!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada