dijous, 30 de març del 2017

Restaurant L'Apagallums (Ponts, La Noguera, Lleida)

Tornant de la visita a l'Espai Ermengol de la Seu i, a continuació, de la formatgeria Castell-Llebre, havíem reservat fer parada i fonda, ja de camí de tornada cap a casa, al restaurant L'Apagallums, situat a Ponts. 



El vaig conèixer a través de les xarxes socials, concretament d'Instagram, on una tal Roser anava penjant sovint fotografies que em van motivar fins al punt d'anotar-m'ho a la "llista de restaurants pendents". I aquell dia va ser una molt bona ocasió per anar-hi i gaudir-ne d'allò més.

Molt ben atesos, en un espai prou ample d'estil modern i confortable. 



Dinar a base de platets pensats per compartir, que es troben escrits al llarg de les parets. La veritat és que l'oferta és prou completa i suggeridora. També llista, més reduïda, de vins a copes.





Vam dianr el següent:

- Risotto puntalete amb ceps. Un fals arròs cremós fet a partir d'aquesta pasta petita anomenada puntalette. Estava boníssim, amb un gust molt evident dels ceps, i una textura i cocció molt ben aconseguida. Començàvem bé, molt bé.



- Carpaccio de bacallà amb gelat d'oliva negra i síndria. Atractiu, refrescant, sorprenent, esclatant en boca... va ser tot un encert. De nou, molt bona presentació, que és tònica general en tot el que va desfilar per la taula i el que vèiem desfilar pel menjador.




- Coca de verduretes i vieires. Una coca extraordinàriament cruixent, mol fosca, feta amb tinta de calamar. Per sobre, unes verduretes ben potxadetes i, presidint, unes vieires que no cal dir que estàvem boníssimes.




- Orella de porc a la gallega. Per rematar el dinar, aquest platet va ser segurament el que més ens va captivar. Excel·lent en tots els sentits.



Per beure, la carta de vins, sobretot els que són a copes, no és gaire extensa. Nosaltres, en concret, vam fer dues copes de vi, ambdues blancs:

- Cyatho. Un verdejo de la D.O. Rueda que va complir.

- Drac Màgic. Cupatge de Macabeu i Albarinyo del celler Tomàs Cusiné, de la D.O. Costers del Segre. Aquest va ser el meu, i em va agradar més que no pas l'altre.

Vam dinar així de bé per una suma total que no arribava als 30 euros, ni 15 per cap. Per tant, tenint en compte des del servei fins a la cura de l'empltat i sobretot la qualitat del menjar, L'Apagallums és un lloc molt i molt recomanable on aturar-se per gaudir d'un bon àpat.



Salut!

(Data del dinar: diumenge, 21 d'agost de 2016)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada