divendres, 12 de maig del 2017

Tast de vins i maridatge al Celler Empordàlia (Vilajuïga, Alt Empordà, Girona) (#trobadaaltemporda17)

Després de tres anys des de la primera visita (aquí, el post), i un any aproximadament des de la segona, en què vam anar a fer un altre tast maridatge amb la gamma Sinols, aquest cop hem tornat per tercer cop en ocasió de la #trobadaaltemporda17 organitzada per la companya blogaire Cris Minimon, I ha valgut molt la pena...

Fotos de la segona amb tast i maridatge d'oli i vins Sinols:







Enguany, la visita ha inclòs el passeig per les oliveres d'Argudell amb què s'elabora l'Oli de Pau, que inclou un petit percantge de Corivell per arrodonir la varietat principal.



Però el que més m'ha agradat ha estat el tast maridat, que ens ha permès conèixer una altra línia de vins, més enllà dels Sinols:





- Mabre 2016. Monovarietal de Garnatxa Blanca, amb tres mesos de bota. Aromes de flor balnca i fruita. Bona acidesa però també un cert cos i recorregut. Genial el maridatge amb la salinitat de l'anxova de l'Escala.





- Antima 2015. Garnatxa i Carinyena. Varietats negres clàssiques de la Denominació. Són vinyes velles d'uns 70 anys (no les més velles, que es destinen al Coromina). Pas per fusta de 9 mesos, amb battonage. M'ha agradat força les aromes acompotades i especiades, així com la complexitat del vi, que alhora és amable perquè té una tanicitat molt controlada. Maridat amb bull negre i confitura de ceba.





- Sinols Garnatxa Roja. El dolç clàssic amb la varietat autòctona de l'Empordà i la Catalunya Nord. Vi de soleres de fins al 1981. El raïm es cull sobremadurat però no pansificat. La fermentació s'atura amb alcohol. Ho maridem amb foie i és perfecte. També li aniria bé amb roquefort o amb uns senzills fruits secs.



- Oli de Pau. Argudell i una mica de Corivell. Fragant, amb un cert picant final, i amb presència, força bo.



Un curt però interessant maridatge ben conduït per la Raquel per culminar la tercera visita a Empordàlia.

Salut!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada