diumenge, 25 de juny del 2017

Coca de pa chapati untada amb mutabal, tomàquet de Barbastro, arengada, codonyat i formatge Cabraflor. Vi Sisquera blanc.

Allò que arribes a casa tard, hora de sopar i has de combinar amb un mínim criteri allò que hi ha a la nevera, que sigui fresc i ben agradable de menjar... D'aquí surt aquesta coca que utilitza com a base un pa chapati i que es farceix amb una sèrie d'ingredients que, per al meu gust, s'entenen a la perfecció i, a més, fan que el plat sigui bastant complet: hidrats, proteïnes, vitamines...


Ingredients:

- Pa chapati (aquí, recepta)
- Mutabal
. 2 rodanxes de tomàquet de Barbastro
- 1 Arengada
- Tros de codonyat
- Trossets de formatge Cabra Flor (Formatges de l'Abadessa, de la Seu d'Urgell)

Muntatge:

El mutabal el farem a partir de dues albergínies escalivades. Les pelem i les triturem juntament amb un parell de dents d'all, dues cullerades de tahini, un raig de suc de llimona, julivert, sal i pebre. Les quantitats, són bastant a gust del consumidor. Ha de quedar cremosa i fina, untable, sense grumolls, amb gust preponderant d'albergínia escalivada però amb aquell toc especial de la tahini, que ens ajudarà a donar cremositat perquè ens aporta el greix.

El pla chapati ens interessa en la seva versió ferma i cruixent. Per tant, el passem per la torradora o pel forn, si no en tinguéssim. Reservem.

Tallem un parell de rodanxes de tomàquet de Barbastro, un tomàquet immens que ara començar a aparèixer pels mercats i que té un gust força natural i evident al que ha de tenir, tomàquet.

Rentem i escatem l'arengada. La separem en dos lloms i tallem cadascun en uns tres trossos.

Fem el mateix amb el codonyat i el formatge: aproximadament, el mateix nombre de trossos que d'arengada. Aquest formatge, per cert, mereix comentari a part: em té seduït per la seva textura pràcticament untable, tipus torta, amb un punt proteolític ja. És de gust molt làctic, més suau en boca, que no pas en nas. Meravellós, a partir de llet pasteuritzada de cabra.

Un cop tots els ingredients a punt, farcim el nostre Chapati. Primer, amb una base untada de mutabal, que ens donarà aquell toc de cremositat a mode de salsa on la resta d'ingredients s'hi assentin i no es moguin, i profunditat de gust. Per sobre, el tomàquet. I, per remtar, l'interessant trio format per la potència salada de l'arengada, que queda rebaixada per la dolçor del codonyat, i finalment pel contrast làctic del formatge.


Tot això, acaba de tirar avall encara més bé gràcies a la frescor i l'acidesa que ens aportarà la copeta del conegut Sisquera blanc del Celler Batea (D.O. Terra Alta), el nostre vi diari blanc més habitual tant per copejar com per maridar amb plats més aviat lleugers.


Salut!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada