divendres, 2 de juny del 2017

Shawarma amb samfaina i salsa nam-jim satay de cacauets i tamarind

En aquesta recepta proposo un sopar ràpid i informal que parteix d'una idea i elaboració àrab però que he adaptat en funció del que tenia una mica més a mà.


Tot i que no seria precisament el paradigma del Shawarma tradicional, em permeto d'anomenar-lo així perquè la carn està macerada seguint aquesta elaboració.

Ingredients:




Per al marinat
- 250g de filet de bou tallat a tires mitjanes
- 1 ceba en juliana
- Julivert
- Pebre blanc
- Pebre negre
- Tahín
- Nou moscada
- Clau
- Cilantre
- Canyella
- Oli
- Vinagre de vi negre
- Sal
Per a la salsa:
- 225ml llet de coco
- 125g cacauets torrats
- 75g sucre
- 1 cullerada petita de sal
- 3 cull. soperes de pasta de tamarind
- 2 cull. soperes de curry vermell
- Aigua (opcional)
- 2 cull. soperes d'oli
- Xili en pols (opcional si es vol picant)
Per acabar:
- Pa pla tipus Chapati (aquí, la recepta)
- Enciam
- Tomàquet
- Samfaina

Primerament, marinem la carn en un vol durant un mínim d'un parell d'hores o, més bé encara, tota una nit a la nevera, ajuntant tots els ingredients de la marinada. 


Per fer la salsa, piquem els cacauets i reservem. En una paella, posem a foc suau el curry. Hi afegim la meitat de llet de coco, de mica en mica, per anar deixatant la pasta de curry. Hi incorporem els cacauets picats, la pasta de tamarind, el sucre, la sal i una mica de xili per donar-li el puntet picant.

Hi afegim la resta de llet de coco i barregem bé. Deixem bullir durant uns 10 minuts. Quan la salsa comenci a estar a la textura desitjada, napant, retirem del foc. Si ens queda massa sòlida, l'allarguem afegint-hi aigua. Reservem.

Un cop la carn marinada, la saltem amb tots els seus sucs i la resta d'ingredients que teníem al bol en wok o paella a foc viu.


Per a l'"emplatat": obrim o estirem el pa de pita, que farcirem amb una capa d'enciam, tomàquet i samfaina. Finalment, a sobre, hi posem la carn i salsegem amb la nostra nam-jim satay, que té un gust un punt agredolç de final picant, per al meu gust exquisida i molt bona acompanyant d'aquesta versió de shawarma.



Salut!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada