dimecres, 28 de juny del 2017

Amanida taboulé de bulgur amb cireres, arengada i codonyat. Vi Terrible Rosé, de Maison Albera

El taboulé, ara en ple estiu, és un d'aquells plats únics fàcils d'elaborar que refresquen, rehidraten i són una font important de vitamines i minerals gràcies al fet que ens mengem les vedures crues.


A més, és fàcil de preparar. Tan sols hem de dedicar més atenció al tall, que ha de ser bastant minúscul i tan igualat com siguem capaços.

Aquesta recepta, parteix d'una base de tabulé més o menys clàssic però acaba d'arrodonir el plat amb una triologia d'ingredients que no s'hi acostumen a incorporar però que han resultat ser fantàstics, a gust del cuiner: les cireres, l'arengada i el codonyat, que fan un matrimoni de tres exquisit.

Ingredients:

- 70g Bulgur
- 3 Tomàquets
- 1 Pebrot vermell
- 1 Ceba tendra
- Comí
- Menta
- Sal
- Pebre
- Suc i ratlladura de llima
- Cireres
- Arengada
- Codonyat

Elaboració:

Tallem tot ben petit i ho anem posant en un bol, on caldrà que tot plegat s'integri i s'amari del suc de llima, la menta i els condiments.

El bulgur el reservem a banda un cop cuit.

Igualment, les cireres, l'arengada i el codonyat, també he preferit reservar-me'ls a banda per coronar el plat.

Un cop tots els ingredients al bol, reservem en fred, almenys un parell d'hores, que maceri.

Servim a la base del plat tots els ingredients de la marinada. Per sobre, hi posem el bulgur. I, finalment, coronem amb les cireres, l'arengada i el codonyat.




Acompanyem amb el vi Terrible Rosé, de Maison Albera, cupatge de Lledoner pelut i Syrah, provinent de vinyes d'altura del Rosselló, a la Catalunya Nord. És un vi fresquíssim, lleuger, amb bona acidesa, que ens ha combinat perfecfament amb el nostre tabulé. Ens el va presentar en Víctor de La Vinícola, i aquest serà el punt de partida per seguir coneixent la resta de propostes de Maison Albera, també disponibles a la mateixa botiga.

1 comentari: