diumenge, 20 d’agost del 2017

Verat adobat i brasejat en salsa de miso (Saba no Miso Yaki). Vi Mireia (Muscat i Gewürztraminer)

En aquesta entrada proposo una altra forma de cuinar, presentar i maridar aquest peix blau que tant ens agrada. Prepararem el verat a la manera japonesa, en una salsa molt gustosa a base de miso, on adobarem el peix, i que vam provar de maridar amb el Mireia, cosa que va funcionar força bé.


Ingredients (amb quantitats aproximades i orientatives perquè es pot posar de més i de menys en funció si agrada més dolça o més potent):

- 2 verats sencers i nets
- 2 cullerades de pasta de miso
- 1 cullerada de mel
- 1 cullerada de vinagre d'arròs
- Nou de gingebre
- Bròcoli

Elaboració:

Es tracta de juntar tots els ingredients de la marinada, a gust de cadascú, però en qualsevol cas que acabi tenint una textura de salsa que pugui napar mínimament.

Quan ho tinguem, ho posem per sobre del verat en algun recipient, que cobreixi tota la carn, i deixem marinar com a mínim un parell d'hores. En el meu cas, un dia sencer.

A continuació, escorrem el peix de la marinada i el marquem en una paella, per les dues bandes. Ens interessa que quedi més aviat poc fet. Per facilitar la cocció, tapem mentre marquem. Seran uns 3 o 4 minuts per banda, aproximadament, depenent de la mida del peix i de si està fred de nevera o l'hem deixat atemperar (que seria l'aconsellable).


A banda, coem el bròcoli al vapor.

Emplatem el peix, que partim per la meitat, i ruixem amb la salsa de la marinada, que podem escalfar un moment a la mateixa paella on hem marcat el verat, per desglacejar-la, i a continuació napar el peix. Acompanyem amb una mica de bròcoli, que ens aportarà textura, verdor i frescor al plat.



Proposem maridatge molt interessant amb el Mireia 2016 (D.O. Penedès) del Celler Pinord. Amb un cupatge de Muscat i Gewürztraminer, crec que el fa força adequat per acompanyar plats exòtics especiats o, com aquest, de gust molt accentuat i saladet. Ens aporta molta expressió en nas, floral i ben bé també de raïm. En boca té més presència i cos del que ens podríem haver imaginat amb un vi d'aquestes característiques, i per tant aguantarà perfectament aquest verat amb salsa.


Salut!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada