divendres, 6 d’octubre del 2017

Tiradito de sorell sobre tomàquet rosa de Barbastro. Urkizahar txakolin ekologikoa

Una nova proposta de cuina freda i crua de temporada, aprofitant els darrers tomàquets rosa de Barbastro, i acompanyant-ho d'un excepcional vi blanc: el Txakoli Urkizahar, que ens vam endur de la visita que hi vam fer, a Beizama (aquí, el post de la visita).


El tiradito és una preparació molt ràpida i senzilla, que no requereix gaire explicacions. És original de la gastronomia peruana, similar a un carpaccio o un sashimi.

Ingredients:

- Sorell
- Tomàquet rosa de Barbastro
- Sal
- Pebre
- Bitxo
- Ají amarillo
- Llima
- Salsa de soja
- Mel
- Cilantre
- Ceba en ploma

Elaboració:

El sorell, un cop el tenim filetejat i sense la pell, el submergim en aigua molt freda perquè es desagni bé, durant uns minuts. Després, en retirem totes les espines i el tallem a làmines ben fines (com un sashimi. Reservem en fred.



Preparem la marinada: barregem i emulsionem en un bol la resta d'ingredients. Corregim quantitats segons les nostres preferències.

En l'últim moment, hi barregem el peix dins la marinada o, si ho preferiu, simplement salsegem una mica el plat.

Emplatem unes rodanxes de tomàquet en el centre del plat. A sobre, hi estenem les làmines de sorell i salsegem amb una mica de salsa. Aneu amb cura amb la quantitat, ja que és una salsa amb força caràcter i una mica picant.



Acompanyem de conya amb el nostre Txakolí, que ens aportarà intensitat, molt bona acidesa i frescor, i tocs cítrics ideals per a un plat d'aquestes característiques.


Salut, Osasuna!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada