diumenge, 7 de gener del 2018

Pularda farcida a la catalana amb Garnatxa de l'Empordà. Vi Horafosca (Can Descregut, D.O. Penedès)

Un producte de festa per a un plat de festa en família, on gairebé tot ens ho farà el forn. Només haurem de fer unes preparacions prèvies a la pularda perquè ens quedi més tendre i gustosa. D'una banda, posant-la en salmorra i, a més, injectant-la garnatxa de l'Empordà.

Ingredients:
- 1 pularda
- 2 cebes
- Llard
- Panses seques
- Prunes seques
- Orellanes seques
- Castanyes
- Garnatxa de l'Empordà



Elaboració:
Fem una salmorra prèvia a la pularda, seguint la proporció de 50g de sal per litre d'aigua. Com que necessitem 2'5 litres per cobrir-la, en posem 125g de sal. La deixem així tota la nit. Aprofitem també per mantenir en remull de Garnatxa de l'Empordà la fruita seca dolça per hidratar-la.

Injectem els pits de la pularda amb la Garnatxa amb què havíem remullat la fruita seca.



Salpebrem per dins i per fora l'animal.
La farcim amb tota la fruita seca. L'embadurnem amb llard. I la posem en una safata amb una base de ceba tallada a juliana i remullada amb la mateixa Garnatxa.



Finalment, enfornem a només 100º tanta estona com faci falta fins que arribi a 65º a cor de producte. En el meu cas, va necessitar 3 hores i mitja.







Ens quedarà una tarn ben tendra i saborosa. Deixem reposar uns 15 minuts abans de tallar i emplatem.





Acompanyem amb el monovarietal Xarel·lo de vinyes velles que ens ofereix el Celler pendesenc Can Descregut en el seu Horafosca, un vi sensacional.



Gràcies a la seva criança i batonage durant 3 mesos amb les mares, i posterior criança en botes de roure durant uns 4 mesos, aquest xarel·lo és dels musculats i cremosos, i va aguantar de sobres carn d'aviram com la d'aquesta recepta. Té una part de fruita molt ben complementada per notes més profundes, com de fumats, que el fan enormement atractiu.



Salut!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada