dimecres, 10 de gener del 2018

Timbal d'escopinyes, musclos i bolets amb ou a baixa temperatura. Vi L'Astre Blanc (Chateau Montana, AOP Côtes du Roussillon)

Anem amb un altre plat que es resol en un pim-pam i que queda força "apanyadet" com a entrant lleuger. De nou, es tracta d'un altre exemple de cuina d'aprofitament, que aquests dies passat festes en va ple perquè hi ha restes d'aquí, d'allà...i es tracta de combinar-ho i de fer-ne una sola cosa que lligui mínimament. 



A mi, els bolets, amb escopinyes i musclos, em lliguen, i encara més un elment com l'ou, cuit a baixa temperatura, s'encarrega d'unificar tots els ingredients.

Ingredients:

- Bolets saltejats
- Escopinyes fresques cuites i sense clova
- Musclos frescos oberts i sense clova
- 1 ou cuit a baixa temperatura (o poché, o escalfat, o ferrat... que deixi anar rovell amb alegria)
- Sal
- Pebre
- Raig d'oli d'oliva verge extra

Elaboració:


Tan senzill com emplatar, amb l'ajuda d'un aro, aquests ingredients que teníem per aprofitar, amanint-los tot just amb sal, pebre i un raig d'oli.

Si voleu fer l'ou a baixa temperatura, jo jugo amb la referència dels 65º durant 30 minuts.

L'ou el posem per sobre justament a l'hora de servir i, és clar, el trenquem perquè impregni i lligui les escopinyes, els musclos i els bolets.



Acompanyem del vi L'Astre Blanc, de Chateau Montana, que vam visitar el passat estiu. Es tracta d'un cupatge de vinyes velles Garnatxa Blanca i una mica de Garnatxa Grisa (Roja). Han estat vinificades en fudres de fusta francesa i amb treball de mares. Poc expressiu en nas, ho és més en boca, on també es mostra sedós i corpulent.






Salut!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada