dijous, 10 de maig del 2018

Arròs sec de botifarra amb faves i ceps. Vi Martialis Vermell 2016 (Can Morral del Molí)

Un arròs que ha quedat sensacional, i que he resolt en un moment perquè el sofregit ja el tenia fet d'una altra elaboració prèvia d'una carn guisada. Quan sobren sofregits o salses, tenim un inici d'arròs fàcil i molt provablement triomfador, com ha sigut el cas d'aquest que avui presento.


A més, l'hem maridat amb un vi que acostumo a associar amb arrossos: el Martialis vermell, l'especial vi vermell d'un cupatge de Xarel·lo i Sumoll que es fa a la mateixa vinya, preciosa, que té Can Morral del Molí (aquí, el post de la visita que hi vam fer).

Ingredients:

- Sofregit
- Faves
- Botifarra
- 1 cep
- 210g arròs (Molí de Rafelet)
- 1l aprox. de fumet de faves
- Sal, pebre

Elaboració:

Pelem les faves. Les tavelles, les cobrim d'aigua i les bullim 5 minuts. Apaguem el foc i que infusioni. Serà el fumet amb què mullarem l'arròs.

Les faves, per la seva banda, les escaldem uns 5 minuts en aigua bullint salada. El temps el marcarà la mida de les faves que, en el meu cas, eren força grosses. Refredem amb aigua i les repelem fàcilment amb els dits.

A la paella, marquem els talls de botifarra. Hi posem el sofregit i remenem.



Aleshores, hi incorporem l'arròs, el nacarem i, a continuació, mullem amb el nostre fumet de faves. Deixem coure primer a foc fort, després més baix, durant uns 12 minuts o fins que veiem que amb el repòs fora del foc ens quedarà al dente. Corregim de sal (el fumet, no en duia).



Cap al final de la cocció, en els dos darrers minuts, hi posem les faves repelades i el cep tallat a trossets menuts.


Emplatem.


Maridem amb el nostre vi Vermell, excel·lent acompanyant d'un arròs com aquest.


Salut!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada