divendres, 4 de maig del 2018

Massa de pa fermentada polivalent: pizza de l'hort amb espàrrecs verds. Vi Clar (Finca Parera)

Ingredients de la massa (massa multiusos per a coca de vidre, coca de recapte fina cruixent, Khachapuri i ara també pizza):



Massa (d'aquesta massa, un cop llevada, vaig utilitzar-ne 350g només per a un Khachapuri. Si se'n volen més, només cal aplicar equivalències):
- 500g de farina panificable
- 200ml aigua
- 100g oli
- 10g sal
- 10g llevat

Farcit pizza (cal sofregir-lo prèviament, tallat a petits daus)
- 1 pebrot vermell
- 1 carbassó
- 1 albergínia
- daus de carbassa
- 1 manat espàrrecs bladers
- 1 pot de tomàquet triturat
- Alfàbrega

- Emmental ratllat


Dels 560 grams de massa fermentada que tenia a la nevera des de feina 24 hores, vaig utilitzar-ne 350 per a la pizza i 210 per al Khachapuri. És tan senzill com dividir la massa, bolejar-la i deixar-la reposar perquè perdi nervi i no ens costi estirar-la. 

Per a la pizza: estirem ben fina la la massa en forma circular, tant com poguem. Nosaltres en aquesta ocasió no la volíem pas gaire pujada sinó més aviat fina i cruixent. Per això cal estirar-la fina i no deixar-la fermentar un cop estirada sinó farcir-la ràpidament amb les verdures, cobrir-la de formatge ratllat emmental, i enfornar-la tan aviat com poguem, a 230º fins que sigui cuita i tingui el color que més ens agradi (uns 15 minuts).






Acompanyem amb un vi fresc, afruitat, de bona acidesa i alhora amb un cert cos. Ens agrada aquest Clar, de Finca Parera (Sant Llorenç d'Hortons), cupatge majoritari de Xarel·lo amb Gewürztraminer i Chardonnay. De meravella amb la nostra pizza.


Salut!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada