dimecres, 9 de maig del 2018

Verat a la flama amb pèsols de Calella

No sé si se li pot dir recepta a aquesta elaboració tan simple. Del que sí estic convençut és que és boníssim perquè només juguen dos ingredients, que senzillament i mínimament cuinem per després juntar-los al plat, un sobre l'altre.


Dos productes, per a mi, de primera, com són els pèsols del Maresme (aquests, en concret, de Calella), en plena temporada, i com és el verat, un peix blau poc prestigiat però que el trobo interessantíssim de cuinar i consumir, a més amb un preu molt i molt assequible, almenys de moment.

Els pèsols simplement els escaldo en aigua bullent amb sal durant 30 segons i a continuació els refredo en aigua amb gel per tallar-los la cocció.

El verat, tallat a lloms i desespinat amb pinces, el cuino una mica al foc del soplet de cuina i només per la banda de la pell, fins que aquesta queda cruixent i fins que l'escalfor va penetrant per la carn fins al punt que perdi la cruor i fredor inicial.


Només resta emplatar. Per escalfar els pèsols, ho podem fer un moment en un toc de microones o saltejats també molt breument en una paella.

Emplatem el verat sobre els pèsols i ja tenim un sopar força bo, de temporada, econòmic i saludable.


Salut!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada